Beachboys.no

Ikke en typisk rosablogg!

Subscribe to Beachboys.no

Archive for the ‘Nyheter’ Category

Jun-11-2013

Takk og Adjø Kjære venner :-)

Det er lenge siden vi har postet noe her på siden. Vi ble på en måte avbrutt litt ufrivillig i OL i London, da vi ikke fikk lov til å oppdatere bloggen vår mens vi deltok.

Savner. Savner ikke. Savner. Savner ikke. Det er litt vanskelig å bestemme seg, men jeg ender vel opp med at det er blandede følelser rundt dette emnet. Først og fremst vil jeg takke alle som i disse årene har fulgt meg og Spinny i tykt og tynt. Noen savner oss sikkert, andre syns sikkert det er greit at vi har gitt oss :-)

Spinny og jeg har hatt en utrolig reise. Hvem hadde trodd at Spinny, “uten” beachvolleyballerfaring, skulle klatre til sølvmedalje i Grand Slam Stavanger andre sesongen han satset skikkelig? Hvem hadde trodd at han nesten skulle kopiere dette året etter med 4.plass. Og tenk at jeg skulle få lov til å bistå han med dette. Tenk at vi skulle klare å få bronsemedalje i EM, 9.plass i OL og stort sett være et Main Draw lag helt siden vi startet sammen.

Mange vil nok tro at det er disse plasseringene som står høyest hos meg som utøver. Mange vil nok tro at det er resultatene, pengene eller reisene som står høyest. Hadde dere kunnet få lov å se bak kulissene så hadde dere sett det litt annerledes. Hadde dere fått sett for et unikt samarbeid Spinny og Jeg klarte å bygge, så hadde dere også forstått det annerledes. Det er klart at målsetningene våre drev oss og at resultatene av dette gav mer motivasjon, men det jeg er aller mest stolt av var å kunne ta Spinny i hånda etter OL i London, gi han en klem og si TAKK! DETTE HAR VÆRT EN UTROLIG REISE!

Som lag satte vi samarbeidet først. Kommunikasjon, spilleregler. Dette klarte vi absolutt ikke på egen hånd. Etter hvert fikk vi et fantastisk team rundt oss som hjalp oss med dette. Martin Engvik, som fikk større og større ansvar ettersom tiden gikk, som trener, megler, venn og veileder. Harald Christian Knutsen, som hjalp oss enormt til å bli så flinke til å kommunisere sammen og ikke minst forbedre selvmonologene og takle presset. Kristine Wiig Skarlund som klarte å kombinere jobben som Videoanalytiker og det å faktisk være den støttende, bedre halvdel til undertegnede. Vi kan heller ikke glemme Maria som holdt kroppene våre friske og raske. Hun hjalp oss til alle døgnets tider. Jon Grydeland hadde en enorm evne til å holde trådene samlet og ha det overordnede ansvaret for satsingen. I tillegg var det mange andre som hadde en viktig rolle både fra Olympiatoppen og fra familie.

Jeg skjønner naturlig nok at dette kunne bli en litt brå slutt for alle dere der hjemme som fulgte oss gjennom disse årene med satsingen. OL i London var målet, og medaljen i London det STORE målet. Det var en utrolig stor opplevelse å spille på Stadion i Horse Guards Parade! Det går fortsatt frysninger gjennom kroppen hver gang jeg ser på det store bildet jeg har på veggen av stadion i London. Bildet som for øvrig fikk 5.plass i en kåring over beste bilde fra OL i The Guardian. Tilfeldigvis er vi på banen mot Brasil når dette bildet ble tatt. En utrolig fin gave å få til bursdag av mine foreldre i etterkant av OL,- et minne for livet.

Vi hadde mål om medalje, men vi visste at vi måtte ha full klaff om dette skulle slå til. Resultatmessig havnet vi akkurat der vi lå stort sett hele tiden. 9 plass var en hverken eller prestasjon i våre øyne. Jeg vil uansett sitte igjen med et minne. Reisen sammen med Spinny og resten av teamet. Tusen Tusen Takk!

Epilog:

Vi er nå begge ansatt i Oljebransjen. Jeg som prosjektøkonom for Rosenberg Worleyparsons og Spinny som ingeniør for Aker Solutions. Personlig har det vært en fryktelig tøff overgang å gå over i arbeidslivet, men det kommer seg sakte, men sikkert. Jeg savner en del av de nærmeste personene i miljøet, samtidig har det vært litt godt å være borte fra sirkuset. Det har gjennom årene vært mange forsakelser som vi nå må prøve å ta igjen. Familie og venner skal ha litt tilbake av “tapt tid”. Men en ting skal jeg forsikre dere om. Når det spilles turnering i sirkuset så er oppdateringsknappen på nettleseren på jobb i hyppig bruk. Lykke til alle sammen, spesielt alle unge spillere i landet.

….og tusen takk til alle som har fulgt oss… The end!

Hilsen Tarjei Skarlund (Bolla)

Posted under Nyheter
Jul-19-2012

Kan ikke oppdatere hjemmesiden

På grunn av veldig strenge restriksjoner under OL i London vil vi i perioden 18.juli -15.august ikke oppdatere hjemmesiden.

mvh Tarjei

Posted under Nyheter
May-24-2012

Praha.

Etter at vi i siste lite. Kom oss inn i hovedrunden så at det vært en skikkelig Slitedag i sanda. Først tap mot dollinger/windsheif etter å ha ledet begge settene.deretter ble det seier mot Spania. Det føltes som å spille mot Jon Grydeland igjen. En liten slitsom rakkar. Men heldigvis holdt det selv på en dårlig dag. I morgen møter vi plavins smedins om videre avansement.

Posted under Nyheter
May-11-2012

For en dag

Etter å ha spilt årets dårligste kamp på morgenen idag, fant vi ut hvor viktig hvert enkelt poeng kan være. Selv om vi spilte dårlig så visste vi at hvert poeng kunne telle mye og vi kjempet med nebb og klør. Det viste seg å gi resultat. En lang ballveksling som vi gikk opp til 15-20 i andre setter var set som skulle til. I sammendraget ble vi nummer 3 i pulja der et enkelt spillepoeng skilte 1,2 og 3.

Så trakk vi Julius Brink i kamp om niendeplassen. Med en skadet Jonas Reckermann hjemme i Tyskland hadde Julius med seg ny makker for turneringen. Vi møtte et vanvittig servetrykk men her jobbet vi enormt. Vi var rett og slett bunnsolide i mottak. Vi slapp litt foran og det gjorde at de måtte prøve enda litt mer, som igjen førte til flere feil.
I morgen møter vi Boersma/ Spijkers fra Holland. Tvi tvi!

Video fra dagen:

Posted under Nyheter
May-10-2012

1 tap en seier i Beijing

Når man er i Kina er ikke alltid internet det letteste å holde på med. De har nemlig stengt store deler, Facebook, youtube og noen blogger. Av og til har det vært vanskelig å komme inn på vår. Det ble 17.plass i Shanghai etter veldig bra spill.

Her i Beijing har vi startet med 2-1 tap 15-12 i tredje mot Benjamin/Bruno. Vi spilte veldig bra, men det ville seg ikke helt til slutt. I Andre kampen møtte vi et formsterkt kinalag Zhou/Li (fikk 9. i shanghai). Her spilte vi meget solid i angrep og vant komfortabelt. 21-16 og 21-18. I morgen møter vi Kazakstan. Den bør vi vinne for å gå videre fra pulja. kampen går kl 0600 norsk tid i morgen.

tarjei

Posted under Nyheter